AVRO's Kunstuur pays attention in the series ‘Zie Zorg’ to the Hedy d'Ancona Award. » Read more

Contracts were signed recently with main contractors for two of the largest projects that Ector Hoogstad Architect is working on: the new » Read more

On the largest LED screen in Europe, at Rotterdam Central, runs a film about waterfront living in Rotterdam. One of the houses shown is that of Jan Hoogstad. » Read more

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Visiting address The Netherlands
Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
The Netherlands

Postal address The Netherlands
Postbus 818
3000 AV Rotterdam
The Netherlands

T +31 (0)10 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com » Read more

Beneden Molendijk Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland, we designed a residential and shopping area at Beneden Molendijk, comprising around 48 dwellings for various target groups, combined with 2,500 m² of retail space and a multi-storey car park. In order to realise the complete programme and respect the village character of Oud-Beijerland, we came up with the idea of a terrace along Molendijk, introduced a green, open square near the shops, and designed the homes as a contemporary interpretation of a “courtyard”. Making ordinary, pleasant spots in a beautiful village into something special.

The shopping square forms an inviting entrance to the area at Beneden Molendijk and ensures that all of the shops have enough room to present themselves. The newbuild at Molendijk has a terrace, from where a wide set of steps takes you down to the square. From Molendijk, the shops on the square are directly accessible at first-floor level by means of a footbridge.

In urban development terms, the plan consists of two parts: the dwellings with their specific, prescribed roof directions and the large commercial retail spaces at Beneden Molendijk. By allowing the small-scaled residential development and the larger mass of retail blocks to interlock, we create cohesion between the two parts.

Parking is possible at two levels, concealed behind the housing. By elevating the gardens to deck level, a “courtyard” is created. The great diversity in house frontages along Kerkstraat links up with the continuation of this street.

Above the shops at Beneden Molendijk, there will be a number of penthouse apartments. The newbuild at Molendijk fits in seamlessly with the other buildings on the dike. Shops or catering establishments can be created at both levels.

As part of the CU2030 project lot of construction works are already going on in this area, including a brand new » Read more

On the magnificent Kentalis site, our design for a square of twenty residential units for a total of 130 “sheltered housing” clients are rising up around a green courtyard, with an equally new » Read more

The former head office of Van Ommeren, situated along the Euromast Park and the Maas river, was made up of low-rise and a tower. » Read more

The Waalhaven in Rotterdam will, in the coming decades, become the stage for a large-scale transformation. » Read more

It is a sociological fact that the world gradually shrinks for the elderly. » Read more

For a long, narrow plot in a new residential development area on the edge of the Veluwemeer, we designed a weekend home. » Read more

For the head office of Vopak and the offices and apartments in adjacent Westerlaantoren in Rotterdam’s Scheepvaartkwartier, we designed a pleasant and attractive, fully underground car park. » Read more

The My Hive concept makes clever use of the available inner-city space around dissonant buildings, such as sports centres, supermarkets and DIY stores. » Read more

You are here