In Boekarest wordt op 7 en 8 april de GIS 2014 gehouden, een conferentie waarbij recente interieurprojecten en lichtontwerpen centraal » Lees verder

MetaForum is weer in de prijzen gevallen. » Lees verder

In de marge van de TEFAF in Maastricht organiseert Chemelot op 20 maart een symposium voor b » Lees verder

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com » Lees verder

De Nobel Leiden

Midden in een historisch bouwblok in de binnenstad van Leiden komt het nieuwe muziekcentrum De Nobel. Zeventiende-eeuwse woningen gecombineerd met negentiende-eeuwse monumentale fabriekspanden bepalen de sfeer van het bouwblok. De historische 19e-eeuwse bebouwing blijft zo veel mogelijk behouden. Dat geldt ook voor de bestaande sfeer. In ons ontwerp zoeken we naar harmonie tussen bestaand en nieuw. Daarom sluiten we aan bij de bestaande ruimtelijke opbouw van grote en kleine ruimtes, tuinen en dakterrassen.
De monumentale fabriekshallen worden getransformeerd tot foyer met grand café. Hier kunnen kleinschalige happenings worden gehouden zoals een akoestisch optreden of een expositie. Ook de kleedkamers en de kantoren worden in dit monumentale deel ondergebracht. De Nobel krijgt twee popzalen: de grote zaal met vast podium en balkon biedt plaats aan 700 bezoekers en de intiemere muziekzaal kan 200 bezoekers ontvangen. Om geluidsoverlast in dit dichtbebouwde gebied te beperken zonder de karakteristieke sfeer aan te tasten, worden deze twee popzalen als nieuwbouw toegevoegd in het hart van het bouwblok. Zo is het mogelijk om een gloednieuw, uitstekend geïsoleerd poppodium op een natuurlijke manier in dit afwisselende historische centrumgebied te integreren mét respect voor de monumenten. De historische gevels aan de randen van het bouwblok worden subtiel aangevuld: eigentijdse architectuur, in harmonie met de historische gevelwand.

Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven transformeerde Ector Hoogstad Architecten de historische W-hal, een van de oudste gebouwen op het terrein, tot een modern nieuw hoofdgebouw met » Lees verder

Het voormalige hoofdkantoor van Van Ommeren, gelegen langs het Park aan de Maas, bestond uit laagbouw en een toren. » Lees verder

Tussen het bestaande Minnaertgebouw, het Buys Ballotgebouw en het Hans Freudenthalgebouw wordt op de campus van de Universiteit Utrecht het Onderwijscentrum Noordwestcluster (OWC) gebouwd. » Lees verder

Het stadhuis van Lelystad was al van begin af aan ruimtelijk en toegankelijk en met zijn lage energieverbruik een voorloper in duurzaamheid. » Lees verder

Hergebruik is voor Nederland de opgave van nu. » Lees verder

Tijdens het ontwerp van de nieuwbouw voor het Melanchthon College ontdekten we de bijzondere architectonische kwaliteiten van het bestaande gebouw. » Lees verder

In ons ontwerp voor de nieuwe Shandong Art Gallery in Jinan stellen we voor om met een eenvoudig rechthoekig gebouwvolume de traditionele stedenbouwkundige opzet te volgen, maar in de architectonis » Lees verder

Het Nationaal Muziekkwartier is een multifunctioneel muziek- en theatercentrum in het hart van Enschede. » Lees verder

U bent hier