Op het kruispunt van alle langzaam verkeersroutes gelegen, vormt het Center Court letterlijk het middelpunt van de  » Lees verder

In 2015 verhuist DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) naar een nieuw gebouw op de campus van de » Lees verder

Tussen het bestaande Minnaertgebouw, het Buys Ballotgebouw en het Hans Freudenthalgebouw wordt op de campus van de Universiteit Utrecht het Onderwijscentrum Noordwestcluster (OWC) gebouwd. » Lees verder

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com » Lees verder

Mijlpaal voor TNW

Na een bijzonder intensief ontwerptraject is nu het definitief ontwerp afgerond voor het nieuwe onderkomen van een deel van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Technische Universiteit Delft. Het gebouw bevat ruim 30.000m2 vloeroppervlak en bestaat voor het overgrote deel uit zeer geavanceerde laboratoria voor de afdelingen Bionanoscience, Chemical Engineering en Biotechnologie. Het complex zal worden gebouwd op de kruising van de Kluyverweg (die vanwege trillingen wordt omgevormd tot een verkeersvrij “Kluyverpark”) en de Mekelweg, tegenover het Reactor Instituut Delft.
Het gebouw bestaat uit twee vleugels, beide rond een patio, die bij elkaar komen in een centraal hart dat zowel aan de zuid- als aan de noordzijde ook de entree van het gebouw vormt. Deze vier verdiepingen hoge centrale hal is tegelijkertijd hoofdverkeersknooppunt en sociaal hart voor het gebouw. Eenvoudige gevels zorgen voor optimale transparantie, en vormen een kader voor een zo groot mogelijke wisselwerking tussen binnen en buiten: Het groene landschap speelt een rol in het interieur, terwijl de techniek zich naar buiten toe presenteert.
Centraal in het ontwerp is het streven naar flexibiliteit en toekomstwaarde in combinatie met het bieden van soms zeer specifieke plaatselijke faciliteiten of omstandigheden, zoals trillingsarme vloeren (tot VC-F!), stofarme omgevingen of zeer stabiele temperaturen. In nauw overleg met gebruikers is een structuur ontworpen die op de meest economische manier de randvoorwaarden schept voor het onderzoek van nu en de komende decennia. De TU-Delft heeft de plannen inmiddels goedgekeurd. In de volgende fase zal het ontwerp in samenwerking met uitvoerende partijen - die op basis van het nu voltooide definitief ontwerp zullen worden geselecteerd - verder worden ontwikkeld.

De agro-industriële coöperatie Royal Cosun realiseert een nieuw innovatiecentrum, het » Lees verder

Team EHA heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor de transformatie van de Bredase Seeligkazerne tot nieuw onderkomen voor onderwijsinstelling » Lees verder

Nu leerlingen het nieuwe schoolgebouw van het Montessori College in gebruik hebben genomen, werd het tijd om foto’s te maken. » Lees verder

De bouw van de Biotech Training Facility midden op het Leiden Bio Scienc » Lees verder

Gisteren werd door Richard van de Sanden, directeur van DIFFER, en Rector Magnificus Hans van Duijn de eerste steen gelegd voor » Lees verder

U bent hier