Op het kruispunt van alle langzaam verkeersroutes gelegen, vormt het Center Court letterlijk het middelpunt van de  » Lees verder

In 2015 verhuist DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) naar een nieuw gebouw op de campus van de » Lees verder

Tussen het bestaande Minnaertgebouw, het Buys Ballotgebouw en het Hans Freudenthalgebouw wordt op de campus van de Universiteit Utrecht het Onderwijscentrum Noordwestcluster (OWC) gebouwd. » Lees verder

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com » Lees verder

OWC Universiteit Utrecht

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft Ector Hoogstad Architecten samen met Pieters Bouwtechniek (constructies), Valstar Simonis (technische installaties) en Cauberg-Huygen (bouwfysica) het voorlopig ontwerp gemaakt voor nieuwbouw van het Onderwijscentrum Noordwestcluster (OWC). Het nieuwe onderwijsgebouw met practicumruimten, studielandschappen, onderwijsruimten en kantoren/zitkamers is straks de werkplek voor medewerkers, onderzoekers en studenten van de Universiteit Utrecht voor de faculteiten Geo- en Bètawetenschappen. Het ontwerp is gemaakt op basis van de uitkomsten van meerdere charrettes met de toekomstige gebruikers om optimaal tegemoet te komen aan hun eisen en wensen.

 De nieuwbouw bestaat uit twee onderdelen; een "toren" met bovenin practicumruimten en onderin studielandschappen en algemene voorzieningen. Hier sluit de toren aan op het andere nieuwe bouwdeel, de "loop", die de nieuwe toren verbindt met het Buys Ballotgebouw en het Minnaert gebouw en functies bevat als auditoriumzalen, studieplekken en restauratie functies. Renovatie van het Minnaert gebouw is tevens onderdeel van de opgave.

Duurzaamheid is een speerpunt in het ontwerp. De transparante gevel is op een doordachte manier voorzien van buitenzonwering, waardoor een optimale balans wordt bereikt tussen daglichttoetreding en energiehuishouding. Samen met andere maatregelen zoals zonnepanelen en doordacht materiaalgebruik zal dit (laboratorium-)gebouw uiteindelijk in aanmerking komen voor een BREEAM "very good"- certificering.

 Op dit moment is het DO in een vergevorderd stadium. Volgens planning zal met de bouw worden aangevangen zomer 2013  Oplevering staat gepland voor 1 december 2014

Team EHA heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor de transformatie van de Bredase Seeligkazerne tot nieuw onderkomen voor onderwijsinstelling » Lees verder

Nu leerlingen het nieuwe schoolgebouw van het Montessori College in gebruik hebben genomen, werd het tijd om foto’s te maken. » Lees verder

De bouw van de Biotech Training Facility midden op het Leiden Bio Scienc » Lees verder

Gisteren werd door Richard van de Sanden, directeur van DIFFER, en Rector Magnificus Hans van Duijn de eerste steen gelegd voor » Lees verder

Vanmiddag werd tijdens een feestelijke bijeenkomst door burgemeester Verkerk de eerste paal geslagen van het nieuwe gebouw voor » Lees verder

U bent hier