Contact

Ector Hoogstad Architecten Paris

+33 (0) 1 73060394
info@ectorhoogstad.com

14 Rue de Dunkerque
75101 Paris, FR
»

Competition Het Nieuwe Speelhuis in Helmond

Proposal 1

Recently Ector Hoogstad Architecten participated in a competition for Het Nieuwe Speelhuis in Helmond. Through a devastating fire in 2011, the characteristic Speelhuis from Piet Blom (1977) was lost. Because of this the monumental OLV Church received a second life as theater, first temporarily and now final. It was a wonderful challenge to make a state of the art theater of this neo-Byzantine church, with beautiful public spaces and support rooms. We made two proposals; both ad new qualities to the entire complex. With this submission Ector Hoogstad Architecten became the runner up.
In the first proposal, the church is part of the surrounding buildings. A transparent volume connects the existing expedition and public access. This transparent component embraces the church and functions as an ambulatory around a new 'convent garden'. The second proposal shows an ensemble of the church and the old parsonage, completely free, as a beautiful jewel in a park. The additional program of foyers, break-out rooms and dressing rooms are located underground along a corridor next to the foundations of the church. This corridor has a glass roof, which provides a beautiful gaze upward along the imposing walls and towers of the church.

You are here

Pop venue The Noble Bro’s in Leiden has won the Popular Choice Award as part of the prestigious »

Ector Hoogstad Architects has transformed De Artillerie, an office complex on the Nieuwe Uitleg in The Hague into the new police headquarters. »

On September 4 a ‘Leonardo da Vinci helicopter’ lifted a flag to the highest point of the new Da Vinci College. »

Recently we participated (in collaboration with Architectbureau J. »

The new Da Vinci College in Roosendaal, a school for 750 VMBO and 250 VTC students, will be build a »

At the moment one is engaged with the stripping of the former Ministry of VROM in The Hague, designed by Ja »