Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

Definitief ontwerp Annie M.G. Schmidtschool Den Haag gepresenteerd

Ector Hoogstad Architecten heeft de laatste hand gelegd aan een ontwerp voor de Annie M.G. Schmidtschool (De Haagse Scholen). Twee bestaande schoolgebouwen van de Annie M.G. Schmidtschool in Den Haag worden vervangen door één nieuw schoolgebouw met BSO. Het ontwerp is in samenspraak met de school, de buurt en ouders van de school tot stand gekomen. 
Het volume van de nieuwbouw is zorgvuldig ingepast om een vergroting van de huidige school te kunnen realiseren. Om optimaal te voldoen aan de eisen van BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) is het volume van het gebouw zo compact mogelijk ontworpen. Het gebouw van 3500m2 is daarbij vormgegeven als een ruime binnenstraat waaraan de verschillende functies zijn gekoppeld. Deze opzet wordt herhaald op de verdiepingen waarbij een atrium met podiumtrap de verschillende verdiepingen ruimtelijk verbindt. Op de begane grond bevinden zich de BSO en de onderbouw, op de eerste verdieping zijn de middenbouw en de gymzaal gepositioneerd en op de bovenste verdieping de bovenbouw lokalen.  De gevel wordt gekarakteriseerd door drie ‘losse’ volumen met terug liggende zones en het gebruik van metselwerkpenanten met daartussen een geperforeerde staalplaat. 
De nieuwbouw voor de Annie M.G. Schmidtschool betreft een total engineer waarbij Ector Hoogstad Architecten het ontwerpteam aanstuurt dat verder bestaat uit IMd Raadgevende Ingenieurs(constructie) en Wolf Dikken (installaties en bouwfysica). De bouwkostenadviseur is KamphuisSchaufeli. Het gebouw zal naar verwachting in de zomer van 2021 opgeleverd worden. 

You are here