Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

Eerste paal voor Fontys R10

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben Hans Nederlof (College van Bestuur)en Ad Visser (directeur Fontys ICT) met behulp van een robotarm de eerste steen gelegd voor R10, het nieuwe gebouw voor Fontys Hogescholen op de campus Rachelsemolen in Eindhoven. Medio 2020 nemen circa drieduizend studenten en medewerkers van Fontys Hogeschool ICT hun intrek in deze nieuwe leer- en werkomgeving. Het nieuwe 13.000m² grote onderwijsgebouw vormt samen met de recent gerealiseerde parkeergarage de eerste fase in de vernieuwing van campus Rachelsmolen, die groener, opener, duurzamer en nog inspirerender wordt. Het nieuwe gebouw wordt daarom een echt campusgebouw. Zo worden binnen en buiten verbonden door de hoofdvorm van het gebouw en een transparante diagonale straat door het hele gebouw. Die straat begint aan de oostzijde op maaiveld, waar de gebouwmassa uitkraagt om een beschutte en tegelijkertijd dramatische entree te maken. De ‘diagonal’ vormt de toegang tot elke verdieping en zorgt ervoor dat ontmoeten, ontspannen en experimenteren integraal onderdeel zijn van het kennislandschap dat hier ontstaat. Aan de westzijde eindigt de route in een reeks dakterrassen die opnieuw de relatie met de campus verstevigen.
De bouw van R10 is inmiddels al begonnen. Het bouwterrein is ingericht en begin februari is er gestart met het boren van de funderingspalen.  De bouw is hier te volgen.
EHA's partners in het ontwerpteam zijn IMd (constructief ontwerp), Deerns (installatie ontwerp- en bouwfysisch advies) Croonwolter&Dros (Installateur) en Kamphuis Schaufeli (bouwkosten monitoring). Aannemer is Huybregts Relou.

You are here