Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

EHA op de cover van het Jaarboek Architectuur!

 De 32e editie van het Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019 ligt in de winkel. Tijdens een druk bezochte lancering in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam werd onthuld dat de door Ector Hoogstad Architecten ontworpen grootste fietsenstalling van de wereld de cover mag sieren. Een hele eer!
Het Jaarboek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse architectuur. In deze editie, met als ondertitel “Under Pressure”, heeft de redactie (bestaande uit Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort en Lara Schrijver) zich gericht op de druk die de huidige samenleving en leefwereld kenmerkt. Ze zien een rol weggelegd voor architectuur om te zorgen voor helderheid en rust als tegenwicht. Het is EHA volgens de redactie gelukt om onder het drukste punt van Nederland een fietsparkeergebouw te ontwerpen dat werkt als een oase. Exemplarisch, vond de redactie, en daarom de ereplaats op de cover waard. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Het Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019 (uitgever NaI010) is nu hier te bestellen.
Het is dan ook een uniek project. Met meer dan 12.500 plaatsen is de stalling onder het Utrechtse Stationsplein de grootste ter wereld. Vandaag is ook een deel van het overkoepelende plein – ook onderdeel van de ontwerpopdracht – feestelijk geopend door wethouder Victor Everhardt. Nog een mijlpaal!

You are here