Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

Enter opgeleverd!

Aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam is het project Enter opgeleverd. Nieuwbouw was misschien eenvoudiger en goedkoper geweest. Maar de eigenaar besloot vier kleine kantoorgebouwen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam niet te slopen, maar te transformeren tot woningen. Een design & build team bestaande uit Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ector Hoogstad Architecten, DWA (installatie- en bouwfysisch adviseur) en IMd (constructeur) kreeg de projectopdracht. De aanpak toont hoe de beste transformaties ontstaan wanneer multidisciplinaire teams het aandurven om samen naar nieuwe oplossingen te zoeken. Het project, ‘ENTER Amsterdam’ gedoopt, is inmiddels overgegaan in handen van Vesteda.
Het gebied wordt de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk gebied waarvan wonen een van de belangrijkste functies wordt.
ENTER bestaat uit 191 appartementen verdeeld over twee woonblokken, ontstaan uit het paarsgewijs samentrekken van twee oorspronkelijke kantoorgebouwen. De gevels van de oorspronkelijke gebouwen zijn niet gesloopt, maar gedemonteerd om in andere projecten te kunnen worden hergebruikt. Over de hoogte van de bestaande betonconstructie zijn gevelopeningen waar mogelijk vergroot, zijn nieuwe kozijnen en metselwerkgevels aangebracht en ruime balkons aan de gevels opgehangen. Door een zorgvuldig ontworpen reliëf en de toepassing van meerdere metselwerkverbanden ontstaat een gevarieerd en plastisch beeld.
De gebouwen zijn met uitermate lichte bouwmethoden ‘opgetopt’: een fijnmazig staalskelet, lichtgewicht staalplaat-betonvloeren en houtskeletbouw geveldelen afgewerkt met keramische beplating. Die lichtheid maakte het mogelijk om drie nieuwe verdiepingen toe te voegen (totaal negen), waarmee precies de hoogtegrens van het bestemmingsplan werd gehaald. De nieuwe verdiepingen vormen een luchtige ‘wolk’ op het steenachtige basement.
De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Behalve compacte, slim ingedeelde tweekamerappartementen zijn er ook zogeheten ´friends-woningen’, speciaal ontworpen op gezamenlijke bewoning door twee individuele bewoners. Op de drie nieuwe verdiepingen zijn ruime drie- en vierkamerappartementen gerealiseerd, stuk voor stuk uniek, met grote terrassen en spectaculaire uitzichten over de skyline van Amsterdam. 

You are here