Contact

Ector Hoogstad Architecten Paris

+33 (0) 1 73060394
info@ectorhoogstad.com

14 Rue de Dunkerque
75101 Paris, FR
»

Plastic soep wordt directiekantoor

In november 2011 werd in Rotterdam onder grote belangstelling het nieuwe onderkomen van IMd Raadgevende Ingenieurs geopend. Zij kozen voor een niet alledaagse werkomgeving: een voormalig staalfabriek werd getransformeerd tot een ‘speeltuin voor ingenieurs’ zoals architect Joost Ector het noemt. Het project stond volop in de belangstelling en heeft meerdere architectuurprijzen op zijn naam staan.
Sinds 2011 is IMd gestaag gegroeid en daarom zijn extra werkplekken nu noodzakelijk. Voor die vraag is opnieuw een onderscheidende oplossing ontwikkeld. Er zal een nieuwe verdiepingsvloer worden toegevoegd op de bestaande kraanbaan: een paviljoen van geprint gerecycled PETG (kunststof) dat straks als directiekantoor zal fungeren. Het paviljoen zal door een robotarm worden geprint. Het krijgt een met behulp van algoritmen geoptimaliseerde vorm die onder andere gebaseerd is op een optimale verhouding tussen sterkte en materiaalgebruik.
De kunststof schaal wordt namelijk constructief zelfdragend, zonder hulpmiddelen of hulpconstructie. De ‘benen’ van het model corresponderen met de liggers van de kraanbaan waar het paviljoen op komt te staan. Dit leidt tot een met behulp van Rhino en Grasshopper geoptimaliseerde vorm die verwant is aan kettingmodellen en daarom in de verte aan de architectuur van Gaudí doet denken.
Momenteel wordt gewerkt aan de vertaalslag van model naar productiemethode, zodat de realisatie in het begin van 2019 daadwerkelijk kan plaatsvinden. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met de TU-Delft (research/3D printen met robotarm), IMd Raadgevende Ingenieurs. De projectleiding wordt verzorgd door de ArchiTech Company.

You are here

Ector Hoogstad Architects has transformed De Artillerie, an office complex on the Nieuwe Uitleg in The Hague into the new police headquarters. »

For the Royal Auris Group we designed an audiological center and their main office. Construction started recently. »

The construction of the Center Court on the Brightlands Chemelot Campus in Geleen goes fast. »

At the moment one is engaged with the stripping of the former Ministry of VROM in The Hague, designed by Ja »

This year starts well with the construction of the Center Court on the Brightlands Chemelot Campus in Geleen. »

The agro-industrial cooperative Royal Cosun realizes a new innovation centre, the »

After forty years the former fire station of Harderwijk was out of date. »

In the presence of Minister Blok for housing and the Central Government Sector the contract has been signed for the renovation of Rijnstraat 8 – formerly the office of the »