Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

Start bouw voor het Feringa Building

Eindelijk is het zover: in Groningen is nu officieel de bouw van start gegaan van het Feringa Building, het nieuwe onderwijs- en onderzoekscentrum van de faculteit Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. Met ruim 60.000m2 aan labs, kantoren, onderwijsruimten en ondersteunende faciliteiten mag gerust gesproken worden van een megaproject. Dat levert leuke weetjes op. Zo wordt er bijvoorbeeld 60 kilometer aan palen de grond in geboord, en bevat het eindresultaat straks maar liefst 26.000 kuub beton. De bouw zal in twee fasen worden uitgevoerd. Medio 2021 wordt de eerste voltooid, waarop gelijk de tweede wordt gestart, die eindigt in 2023.
“Als ontwerpende partijen zijn we bijzonder trots op het ontwerp voor het Feringa Building dat we samen met zoveel mensen binnen de universiteit hebben gemaakt,” aldus Joost Ector. “Ondanks de complexiteit van de opgave, die onder andere schuilt in bijzondere technische eisen, wordt het Feringa Building een heel vanzelfsprekend gebouw waarin mensen en hoogstaand onderzoek samen de hoofdrol zullen vervullen.”
Naamgever en Nobelprijswinnaar professor dr. Ben Feringa kijkt uit naar het moment waarop hij zijn intrek kan nemen in het nieuwe gebouw: "Dit is een speciaal moment, omdat na jaren van voorbereiding het gebouw nu écht gebouwd gaat worden. Mijn team bestaat uit de meest getalenteerde mensen, afkomstig uit wel 18 verschillende landen. Allemaal zijn ze op zoek naar wetenschappelijke uitdagingen, en stuk voor stuk willen ze doordringen tot de kern van de vraag. Je creëert een omgeving waarin mensen echt aan het front van de wetenschap willen staan, ze moeten willen doorbreken, dat is de gedrevenheid, de ambitie die we hier delen."
De bouw is te volgen via deze webcam.

You are here

The second school year in the new Minkema College started in the first week of September. »