Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

Versterkt en Verhuisd!

Ector Hoogstad Architecten heeft drie nieuwe partners en is terug in het hart van Rotterdam.
Sinds kort vormen Chris Arts, Gijs Weijnen en Koen Klijn samen met Max Pape en Joost Ector de partners van Ector Hoogstad Architecten. Ook is daarbij de tweekoppige directie opgegaan in een dubbel zo groot team van ‘managing partners’, bestaande uit Koen, Gijs, Joost en Max. Chris blijft zich concentreren op zijn rol als projectarchitect.
Volgens Max Pape was de tijd rijp voor een nieuwe structuur. “In de snel veranderende wereld van architectuur en bouw willen wij als bureau een krachtige en innovatieve stem laten horen en tegelijkertijd een stabiele factor zijn. Dat is hoe onze opdrachtgevers ons kennen en waarderen. Daarom werd het tijd om verantwoordelijkheden te delen en het eigendom van het bedrijf op een nieuwe manier te structureren. Mooi dat we het talent hiervoor in eigen huis konden vinden!”
Koen Klijn houdt zich, naast zijn werk als projectarchitect, in het managementteam nadrukkelijk bezig met het thema kennis. “Een architectenbureau is een kennisorganisatie. Het is ongelooflijk wat we als collectief weten en kunnen. Ons vak is van zichzelf al veelzijdig en ontwikkelt zich in deze tijden van duurzaamheid en nieuwe technologie razendsnel. Daarom is het belangrijk om de al aanwezige kennis goed te borgen en op een strategische manier te werken aan kennisontwikkeling. Dat is de kern van onze toegevoegde waarde.”
Naast zijn rol als projectmanager richt Gijs Weijnen zich in het managementteam met name op bedrijfsvoering en bouwtechniek. “We zijn op alle fronten een kerngezond bedrijf en daar werken we hard aan. Ector Hoogstad Architecten is een mooi gevarieerd collectief van bijzonder talent. Dat brengen we graag tot bloei, ondersteund door state-of-the-art tools zoals BIM en een aantrekkelijke werkomgeving. Onze nieuwe plek met uitzicht over heel Rotterdam is een fantastische bron van inspiratie!”
Chris Arts blijft zich concentreren op zijn werk als projectarchitect, maar zet zich daarnaast in om samen met Joost de architectonische kwaliteit van het bureau te bewaken. “Ontwerpen is een teamsport. Je moet voortdurend je ambities bewaken, weten waar je heen wilt en zo zorgen voor de juiste teamspirit. En ondertussen natuurlijk blijven werken aan je vaardigheden en methodiek. De aanvoerdersrol is daarin heel belangrijk, zeker op topniveau. Die uitdaging blijft me boeien.”
Volgens Joost Ector zijn het belangrijke ontwikkelingen voor het bureau. “Ons bureau is een vaste waarde in de Nederlandse architectuur en weet die status al decennialang steeds opnieuw te bevestigen met architectuur die door een groot publiek enthousiast wordt ontvangen en beleefd. We mogen werken aan tal van boeiende projecten voor inspirerende opdrachtgevers, die onze toegevoegde waarde enorm waarderen. Daar zijn we trots op. Het besluit om onze aandacht primair te richten het ontwerpen van kennislandschappen was een aantal jaren geleden een belangrijke mijlpaal. Het toetreden van drie nieuwe partners is dat nu opnieuw. Onze nieuwe stek in het hart van Rotterdam, op de bovenste etage van de iconische en bruisende Hofpoort (de voormalige ‘Shelltoren’), symboliseert het vertrouwen en het plezier waarmee we kijken naar de toekomst.

You are here