Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com »

LVNL – Air Traffic Control the Netherlands

The new building Polaris will strengthen the far-reaching civil and military integration between Air Traffic Control the Netherlands – LVNL – and the Dutch Airforce. Ector Hoogstad Architecten designed a building in which both cultures can come together and improve collaboration. To accommodate growth in trainings equipment, including advanced radar and tower simulations, the building accommodates the new training centre and operational room of LVNL. In case of an emergency, the LVNL,  operational room also functions as a full backup for the air traffic control system. All functions have been organized around the large atrium, which is connected to the existing LVNL complex through a striking bridge.

Project information
Country: The Netherlands
Location: Schiphol Airport, Amsterdam
Client: Air Traffic Control the Netherlands
Status: In progress
Program: training and education centre, backup centre for air traffic control system

You are here

For the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) Ector Hoogstad Architecten designed the new Centre for Chemistry and Technology. »

At present, the campus of Delft University already accommodates the buildings of Yes! »

Koelhuis is a multi-tenant office building and it is the result of an extraordinary transformation. »

New pictures of our EHA office interior, made by Petra Appelhof, show perfectly why we are so very happy here! »

The open Living Labs in the new faculty of ICT provide individual and tailor-made education for professions that do not yet exist, to solve the unknown problems of the future, with tools still to b »

The world’s biggest bicycle parking garage is the centre piece of an urban redevelopment that reconnects the enlarged railway station with the historic city centre of Utrecht. »

Named after Nobel Prize-winning Professor Ben Feringa, the new Faculty of Science and Engineering will be largest building of the University of Groningen. »

Each of the three floors of the energy neutral building is customized to house the various education clusters for language, science and social studies education. »