Contact

Ector Hoogstad Architecten Paris

+33 (0) 1 73060394
info@ectorhoogstad.com

14 Rue de Dunkerque
75101 Paris, FR
»

Merlet College – a School with a View

Located next to the river Maas, this sustainable, multi-functional secondary school offers some amazing views of the dikes and flood plains. Large, interconnected interior spaces such as the auditorium, the canteen and the central hall are the heart of the school. Reusable materials were chosen based on the colour palette of a female martlet. The building is highly sustainable through the use of river water for cooling and heating and CO2-controlled natural ventilation. This minimizes the use of ducts and air handling units. In the façade, rain water is discharged through a large waterfall into a nearby wadi for infiltration into the soil.

Project information
Country: The Netherlands
Location: Cuijk
Client: Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)
Status: Realized
Program: Secondary Education

You are here

The new building Polaris will strengthen the far-reaching civil and military integration between Air Traffic Control the Netherlands – LVNL – and the Dutch Airforce. »

The open Living Labs in the new faculty of ICT provide individual and tailor-made education for professions that do not yet exist, to solve the unknown problems of the future, with tools still to b »

Part of a large development in the north of Amsterdam, Hyperion was the first building in a row to be completed. »

Named after Nobel Prize-winning Professor Ben Feringa, the new Faculty of Science and Engineering will be largest building of the University of Groningen. »

At the Utrecht Science Park, Ector Hoogstad Architecten designed a new, significant extension to and renovation of the existing David de Wied building. »

The new Da Vinci College feels and functions like a miniature city. Every pupil belongs with one of the four houses: Hospitality and Business, Care and Welfare, Technique and Practical Education. »

Ector Hoogstad Architecten has been selected as the designer for the restoration of building BG 5 in the heart of Amsterdam. »

The 10.000 m2 ‘W-Hal’ was built in 1958, as a large, flexible space for machinery and experiments. »