Contact

Ector Hoogstad Architecten

+31 (0)10 440 21 21
info@ectorhoogstad.com

Hofplein 20, 24th floor
3032 AC, Rotterdam NL
Postbus 818
3000 AV Rotterdam NL

Business Development

bd@ectorhoogstad.com

Public Relations
pr@ectorhoogstad.com

Vacancies
View this page for the available vacanties

  »

Montessori Child Centre Dordrecht

The Montessori vision was leading in the design of this primary school and nursery school: teaching children knowledge and skills and training them to become independent and self-responsible individuals. Ector Hoogstad Architecten therefore designed a multifunctional and sustainable school in which architectural details provide small vistas, seating areas and viewpoints. The ‘serious’ building turns out to be a large playground and offers the children security while at the same time being open, well-organized, spacious, light and quiet. The children, the residents of the building, enter through the large living area with kitchen that immediately sets the tone for a homely atmosphere. Behind this area is a central staircase, which also functions as a grandstand, library and balcony. The various education spaces are clustered around the staircase at the ground floor and first floor.

 Project information
Country: The Netherlands
Location: Dordrecht
Client: Municipality of Dordrecht
Status: Realized
Program: Primary school and nursery school

You are here

Fontys Hogeschool is investing heavily in a thorough overhaul of its campus in the heart of Eindhoven. »

Named after Nobel Prize-winning Professor Ben Feringa, the new Faculty of Science and Engineering will be largest building of the University of Groningen. »

Each of the three floors of the energy neutral building is customized to house the various education clusters for language, science and social studies education. »

Pulse – Practise, Unite, Learn, Share & Explore – is an innovative knowledge landscape at the heart of the TU Delft Campus. »

For the design competition for the Collège Jacques Ellul In Bordeaux Ector Hoogstad Architecten designed a unique school with a 400m long, public accessible, running track on its roof. »

The new building Polaris will strengthen the far-reaching civil and military integration between Air Traffic Control the Netherlands – LVNL – and the Dutch Airforce. »

Part of a large development in the north of Amsterdam, Hyperion was the first building in a row to be completed. »